FALSTERBO FÅGELSTATION

Fredag 10 maj 2019.

Kl. Moln Vind m/s Temp Sikt Tryck Väder
02: X/8 ESE 3 +8,3 4,3 km 1002,2 fuktdis
08: 9/8 ESE 7 +7,7 0,1 km 1003,4 dimma
14: 8/8 S 4 +11,9 9 km 1005,5 nederbörd inom synhåll
20: 7/8 W 5 +10,1 45 km 1008,5 nästan mulet

Guidning
Regnskurarna närmade sig med oroande hastighet. Skulle tälttaket behövas sättas upp eller inte? Vi beslöt slutligen att chansa på uppehåll i åtminstone en timme. Algförgöraren, som skulle behandla taken på fyrhusen inför målningen, närmade sig bokstavligen och han skulle spruta på alla takskenor, tak, grunder och trappor. Det var en sävlig typ men han fick stränga förhållningsorder att vara klar före kl 11:00. Bussen från Helsingborg skulle nämligen anlända då med 43 kunskapssugna pensionärer. Bland de första som steg ut var en "folkskole"-kamrat till Lennart. Mannen undrade om jag tagit över efter Lennart men jag svarade att jag tagit över Lennart. Roligheter om fåglar fortsatte i dryga två timmar och regnet kom aldrig. Munterheten var ständigt närvarande och någon sa efter avslutningen att: "Detta ska jag alltid komma ihåg". Man kan kanske tvivla på det yttrandet... (KP)

Dimma
Vädret under natten verkade lovande för en fin morgon men tyvärr var väderprognoserna korrekta idag och fyrdungen var inbäddad i tät dimma hela morgonen. Dimdaggen dröp ur träden på östra sidan. Och fångsten blev därefter, men björktrasten som gäckat oss hela våren fastnade slutligen. (SE BM)


Björktrast 3K+ hona. Foto: Björn Malmhagen.

Ringmärkning
Fyren, standardiserad märkning: Järnsparv 1, björktrast 1, ärtsångare 2, lövsångare 8, bofink 1.
Summa: 13 fåglar av 5 arter.

Veckans rastfågelräkning:
Länken går till den vecka i vilken ovanst. datum ingår.
För pågående vecka föreligger resultaten oftast först i slutet av veckan.

Fågelobservationer idag - från Artportalen.
Använd webläsarens "Bakåt"-knapp för att återvända - eller välj en ny dag.
OBS. Fågelstationen har inget ansvar för observationernas riktighet.
 

Vi beklagar att ovanstående länkar fortfarande inte fungerar. Det går alltså inte att plocka ut obsar från en viss lokal/kommun för ett valt datum från Artportalen. Mycket märkligt - det är ju den enklaste sak i världen att länka till ett datum!

 Bläddra 

TIPS: Bläddra gärna bakåt i dagboken. Nya inlägg kommer inte sällan med någon dags fördröjning.